Saopštenje za javnost 02.02.2023

Medijski savjet za samoregulaciju osuđuje progon i diskriminaciju novinara, koji se ovih dana dešavaju u RTCG

Medijski savjet za samoregulaciju osuđuje progon i diskriminaciju novinara, koji se ovih dana dešavaju u RTCG. Poslije Žarka Božovića menadžment ove kuće je riješio da se obračuna i sa Tanjom Šuković, dugogodišnjim novinarom ove kuće i jednim od najboljih novinara u Crnoj Gori.

Tanja Šuković je već godinu dana žrtva mobinga i diskriminacije u javnom servisu,a jučerašnja „ponuda koja se ne odbija“ je samo jedna u nizu diskriminatornih mjera koje se u poslednje vrijeme primjenjuju prema ovoj novinarki.Nema više nikakve sumnje da je rukovodstvo javnog servisa započelo proces disciplinovanja novinara i ukidanja njihove bilo kakve nezavisnoti.

Sada je više nego očigledno da se ovaj medij polako pretvara u propagandnu alatku partija na vlasti, koje nijesu više spremne da trpe bilo kakvo samostalno i nezavisno djelovanje novinara.Interesantno je da sva udruženja novinara i sindikati ćute na ovo očigledno zlostavljanje i zastrašivanje novinara javnog servisa. Mada ako se sjetimo da je prethodna predsjednica Sindikata novinara tražila da Tanja Šuković bude kažnjena zato što su je napala crkvena lica u jedno manastiru onda nas više ništa i ne čudi.

 

Ranko Vujović

Izvršni sekretar

Medijski savjet za samoregulaciju