Postupajući po žalbi zbog kršenja načela IIV Kodeksa novinara u tekstu „Automobil udario pješaka u Podgorici, teško je povrijeđen”, koji je objavljen 24. Februara 2024 na portalu Antene M Komisija za žalbe Medijskog savjeta za samoregulaciju, donosi sljedeće:

RJEŠENJE

U tekstu „ Automobil udario pješaka u Podgorici, teško je povrijeđen” koji je objavljen 24. Februara 2024 na portalu Antena M Komisija za žalbe Medijskog savjeta za samoregulaciju nije utvrdila postojanje relevantnuh i dovoljnih razloga za konstatovanje kršenja načela VII Kodeksa novinara koje je se odnosi na zaštitu prava na privatnost.

Opširnije:

Postupajući po žalbi zbog kršenja načela IIV Kodeksa novinara u tekstu „Pješak teško povrijeđen u udesu u Podgorici, uhapšen Aleksandar Saša Zeković” koji je objavljen 24. Februara 2024 na portalu CDM Komisija za žalbe Medijskog savjeta za samoregulaciju, donosi sljedeće:

RJEŠENJE

U tekstu „Pješak teško povrijeđen u udesu u Podgorici, uhapšen Aleksandar Saša Zeković"
koji je objavljen 24.februara 2024. na portalu CDM Komisija za žalbe Medijskog savjeta za samoregulaciju 
nije utvrdila postojanje relevantnih i dovoljnih elemenata za utvrdjivanje kršenja načela VII  Kodeksa novinara koje je se odnosi na zaštitu privatnosti. 

Opširnije:

Predmetni tekst Operatora nije bilo ‘u jednom trenutku’, ali nije bilo ni panike” od 9.11.2023 nije u potpunosti objavljen u skladu sa načelom III Kodeksa novinara i članom 51 Zakona o medijima, kojim se definiše načina i format objavljivanje odgovora.

Opširnije:

Postupajući po žalbi zbog kršenja načela I i III Kodeksa novinara u tekstu “U Podgorici otkazano prikazivanje filma “Heroji Halijarda”, koji je objavljen 6. Oktobra 2023 na portalu Antena M, Komisija za žalbe Medijskog savjeta za samoregulaciju, donosi sljedeće:

R J E Š E N J E

U tekstu “U Podgorici otkazano prikazivanje filma “Heroji Halijarda”, koji je objavljen na portalu Antena M je došlo do kršenja načela I i III Kodeksa novinara.

Opširnije:

Postupajući po žalbi zbog kršenja načela I Kodeksa novinara u tekstu “U Podgorici otkazano prikazivanje filma “Heroji Halijarda”, koji je objavljen 7. Oktobra 2023 na portalu CDM, Komisija za žalbe Medijskog savjeta za samoregulaciju, donosi sljedeće:

R J E Š E N J E

U tekstu “U Podgorici otkazano prikazivanje filma “Heroji Halijarda”, koji je objavljen na portalu CDM, nije došlo do kršenja načela I Kodeksa novinara.

Opširnije:

Postupajući po žalbi zbog kršenja načela I Kodeksa novinara u tekstu “Podgorica: Otkazano prikazivanje filma "Heroji Halijarda" koji je objavljen 6. Oktobra 2023 na portalu Analitika, Komisija za žalbe Medijskog savjeta za samoregulaciju, donosi sljedeće:

R J E Š E N J E

U tekstu “Podgorica: Otkazano prikazivanje filma "Heroji Halijarda" nije došlo do kršenja načela I Kodksa novinara.

Opširnije:

Još članaka …