Regionalna kampanja „Istina je bitna“ o opasnostima koje donose dezinformacije i govor mržnje. Istina ima ključnu ulogu u očuvanju demokratije i društvenog integriteta, a regionalna kampanja "Istina je bitna" ("Truth matters") od vitalnog je značaja za informisanje građanaJugoistočne Evrope i Turske o opasnostima koje donose dezinformacije i govor mržnje, kako online, tako i offline.

Opširnije:

Saslušavanjem Draška Đuranovića, glavnog i odgovornog urednika Pobjede, juče, u prostorijama podgoričke policije, nastavljen je opasan trend zastrašivanja novinara u Crnoj Gori. Dok su prethodnih godina prijetnje i uvrede dolazile uglavnom preko društvenih mreža, sada imamo situaciju da se državne institucije, poput policije i tužilaštva koriste za pritiske na novinare i medije.

Opširnije:

Nije lutka Andreja Nikolaidisa spaljena sinoć u Herceg Novom jer je Andrej pisac. Teško da je iko od organizatora sinoćnje lomače pročitao ijednu Andrejevu knjigu, a pitanje je koliko su knjiga u životu inače pročitali.

Opširnije:

Formiranje predmeta od strane Osnovnog državnog tužilaštva zbog kolumne „Kako počinje građanski sukob u Crnoj Gori“, objavljene na portalu Antena M, još jedna je potvrda ugroženosti slobode medija i slobode izražavanja u Crnoj Gori.

Opširnije:

Još članaka …