Saslušavanjem Draška Đuranovića, glavnog i odgovornog urednika Pobjede, juče, u prostorijama podgoričke policije, nastavljen je opasan trend zastrašivanja novinara u Crnoj Gori. Dok su prethodnih godina prijetnje i uvrede dolazile uglavnom preko društvenih mreža, sada imamo situaciju da se državne institucije, poput policije i tužilaštva koriste za pritiske na novinare i medije.

Opširnije:

Nije lutka Andreja Nikolaidisa spaljena sinoć u Herceg Novom jer je Andrej pisac. Teško da je iko od organizatora sinoćnje lomače pročitao ijednu Andrejevu knjigu, a pitanje je koliko su knjiga u životu inače pročitali.

Opširnije:

Formiranje predmeta od strane Osnovnog državnog tužilaštva zbog kolumne „Kako počinje građanski sukob u Crnoj Gori“, objavljene na portalu Antena M, još jedna je potvrda ugroženosti slobode medija i slobode izražavanja u Crnoj Gori.

Opširnije:

U Istanbulu je od 16. do 18. januara održan III regionalni sastanak savjeta za štampu i medije Jugoistočne Evrope i Turske u okviru projekta “Izgradnja povjerenja u medije u Jugoistočnoj Evropi: Podrška novinarstvu kao javnom dobru”. Sastanak je organizovao Savjet za štampu Turske uz finansijsku podršku UNESCO-a i EU. Ispred Crne Gore sastanku je prisustvovao Ranko Vujović, izvršni sekretar Medijskog savjeta za samoregulaciju.

Opširnije:

Još članaka …