SAOPŠTENJE ZA JAVNOST 04.01.2021

Medijski savjet za samoregulaciju najoštrije osuđuje prijetnje i uvrede koje u poslednje vrijeme dobija politički analitičar i publicista Ljubomir Filipović. Kulminacija ovih napada je bila prije dvije noći kada su na portalu IN4S tražili njegovu adresu. Ovo inače nije prvi put da se preko pomenutog portala šalju prijeteće poruke.


Atmosfera netolerancije koja je kreirana poslednjih mjeseci u Crnoj Gori osnažila je ekstremiste raznih vrsta da slobodno ispoljavaju netrpeljivost prema različitim nacijama, vjerama i mišljenjima. U multietničkom i multikonfesionalnom društvu kakvo je naše ovakvo radikalno ugrožavanje osnovnih ljudskih prava predstavlja opasnost na samo za Ljubomira Filipovića već za sve nas.
Medijski savjet za samoregulaciju zbog svega poziva nadležne organe da najhitnije reaguju i preduzmu sve da otkriju osobe koje su slale prijeteće poruke Filipoviću. Ponavljamo još jednom da ovo nije prvi puta da se sa portala IN4S upućuju ovakve vrste poruka. Novi Zakon o medijima je definisao sankcije za ove situacije u kojima se grubo zloupotrebljavaju internet portali, tako da nadležni imaju zakonski osnov da reaguju u ovakvim slučajevima.

Ranko Vujović
Izvršni sekretar
Medijski savjet za samoregulaciju