Crnogorski novinari i mediji ne poznaju dovoljno rad društvenih mreža

Podgorica, PR pres servis – Crnogorski novinari i mediji ne poznaju dovoljno rad društvenih mreža i ne koriste u potpunosti sve mogućnosti ovih platformi za svoj rad, pokazalo je istraživanje „Društvene mreže i novinarstvo u Crnoj Gori“, koje je sproveo Medijski savjet za samoregulaciju (MMS).

Saopštenje za javnost 07.09.2022

Iako dobro zna da radna grupa za izmjenu medijskih zakona nije završila svoj posao, Goran Đurović i Media centar već drugi put u poslednjih petnaest dana prave „pritisak“ na Vladu Crne Gore i pozivaju je da ove nezavršene zakonske tekstove usvoji i stavi na javnu raspravu. Naravno bez radne grupe koja je radila na njima.

Saopštenje za javnost 05.09.2022

Medijski savjet za samoregulaciju izražava veliku zabrinutost zbog sve nepovojnijeg ambijenta za rad medija u Crnoj Gori. Neprestani napadi na medije od strane političara ne prestaju, a teško izboreni nivo slobode izražavanja se svakim danom urušava.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST 24.06.2022

Na danas održanom sastanku Upravnog odbora Medijskog savjeta za samoregulaciju razmatrano je više tema vezanih za rad i aktivnosti ovog tijela u protekloj i tekućoj godini. Izvršni sekretar Ranko Vujović je upoznao članove sa projektima koji su realizovani kao i sa onima koji su trenutno u toku.

#Ethics4Truth: Počela regionalna kampanja protiv dezinformacija

15 juna je sedam savjeta za štampu iz jugoistočne Evrope i Turske počelo desetodnevnu kampanju protiv dezinformacija na društvenim mrežama. Kampanja je usmjerena ka medijskoj zajednici, kao i ka široj javnosti, jer savjeti za štampu i medije iz regiona žele da se, udruženim naporima, bore protiv dezinfomacija i podsjete na važnost poštovanja novinarske etike, kao puta ka profesionalnom i pouzdanom izvještavanju.

Misija OEBS-a u Crnoj Gori objavljuje Priručnik za moderiranje onlajn komentara

Misija OEBS-a u Crnoj Gori i Tehnička radna grupa za samoregulaciju objavili su 6. juna 2022. godine dokument Priručnik za moderiranje komentara, koji predstavlja vodič za moderatore korisničkih komentara na portalima o tome kako da identifikuju kontroverzne i štetne sadržaje, pružajući adekvatan odgovor.